Piramide u Gizi: Šta to „termalne anomalije“ otkrivaju?

Da li postoji nepoznato skriveno blago i tajne grobnice unutar piramide u Gizi?

Skeniranje na piramidama u Gizi, na periferiji Kaira, otkrilo „nekoliko toplinskih anomalija,¨ zračno strujanje u unutrašnjosti, prema Egipatskom Ministarstvu Arheologije.

Otkrivene i istrazivane piramide
Piramide u Gizi otkrile anomalije

Istraga je pronašla jednu „Posebno impresivnu“ anomaliju na Khufu piramide – samo jednu od sedam čuda Antičkog Svijeta još uvijek stoji i najveća piramida ikad izgrađena.

Rezultati su došli samo dva tjedna u operaciji skeniranja piramida, koja će trajati do kraja 2016. Znanstvena misija koristi tehnike „neinvazivne vizualizacije“, uključujući 3-D skeniranja s laserima i trutovi, da se može vidjeti unutar piramide.
Ministarstvo Arheologije priopćilo da je ekipa  ulovila postojanje termalne anomalije tijekom procesa zagrijavanja ili hlađenja na spomenicima.
Infracrveni tim otkrila impresivnu anomaliju na istočnoj strani piramide Kufu, koja je stara više od 4.500 godina.

Za otrkrivanje i skeniranje piramida, za bolje unutarnje otkrivanje prisutnosti ’nepoznate strukture‘ i šupljine u drevnim spomenicima, koriste se tehnologije ‚kosmički detektor čestica‘ i ‚infracrvene termografije‘ koje mogu dovesti do do boljeg razumijevanja njihove strukture i njihovih građevinskih procesa.
Na drugoj manjoj piramidi Khafre i dvije piramide dvadesetak kilometara udaljene, također otkrivene anomalije.       Izvor: edition.cnn

U Egiptu otkrivena grobnica nepoznate kraljice.
Arheolozi otkrili grobnicu nepoznate  Egipatske kraljice.
Sve analize, anomalije i prikupljeni podaci će biti predmet daljneg istraživanja i analize.

Slijedeća faza projekta će biti 3-D modeliranje i simulacije Giza visoravni.
Iz Egipatskog ministarstva arheologije su izjavili za novine da piramida Kufu će otkriti mnogo tajni nema veze što je star misterij već  4.500 godina.

Vase misljenje?