Najveći čovjek na svijetu, nije uspio oboriti Guinnessov rekord!

Tajland: Najveći čovjek na svijetu umro u 26-oj godini u svom domu nakon borbe s teškom bolešću.

Najviši čovjek poznat kao Pornchai Saosri koji je dobio naziv ‘derište’ od svoje obitelji, izgubio je bitku s vrlo strašnom, rijetkom bolešću  koja je povezana s brzom stopom rasta.

ermagazin.com
Pornchai Saosri –Najviši čovjek na svijetu

 

Pornchai je bio visok oko 2.64 metra i bilo je teško za njega da stoji uspravno obzirom da je bio teško bolestan.  Mjerili su ga sjedeći ili ležeći.

 

najveci covjek na svijetu
Najveći čovjek na svijetu nije oborio Guinnessov rekord zbog teške bolesti.

 

Porodica Saosria ga je prvo smjestila  u bolnicu. Vodio bitku s niz bolesti no, nažalost. Tu bitku je izgubio kada je provodio zadnje dane u svom domu u selu Ban Takaeo, Tajland .

Pornchai prije smrti je rekao za sebe kako je najveći čovjek ali da nije mogao dobiti tu titulu zbog bolesti koja mu nije dozvoljavala ni da stoji.


Za sada Guinnessov rekord za najvećeg čovjeka na svijetu pripada Sultanu Kosen iz Turske koji je visok 2.51m.

Pornchai Saosri je bolovao od hipertenzije i drugih bolesti a brigu o njemu je vodila njegova obitelj. Majka Woen koja ima 56 godina, otac Saran 60 i njihova petnaestogodišnja unuka.
Bangkok Post je objavio da je njegova porodica apelovala za pomoć za njegovo lječenje i skrb.

Žalosna neostvarena želja Pornchaia
Prije smrti Pornchai je izrazio želju da bi volio imati krevet baš onakav kakav imaju u bolnici. Krevet na stisak dugmeta, krevet koji se pomjera gore-dole.Želja mu je bila i da ima novca da samo da vrati majčine dugove…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *