Zgrade koje morate vidjeti da bi povjerovali da postoje.

Novi dizajn zgrade koji morate vidjeti svojim očima da povjerujete.

Arhitekti često imaju vrlo lak posao projektovanja kuće, zgrade, bloka, stanova. Ponekad se traži nešto više, neki extra novi dizajn sa znatnom razlikom od običnog to je pravi izazov za njih. Ovo su zgrade koje morate vidjeti.

dizajn

Većina ljudi prolazi dnevno pored stotinu zgrada svakodnevno ali ne obrati pažnju na njih, ali postoje povremene iznimke kada pogledate građevine koje imaju svoju moć da privuku našu pažnju te nas zaustavi na našem putu.

Pogledajte dizajn zgrada koje morate vidjeti da vjerujete da postoje.       Izvor/earthtripper

novi dizajn zgrada
Kuća u Poljskoj koju je izgradio arhitekt Szotynscy Zaleski. 2004. godine.
Kada je gledate vjerovatno pomislite da je urađena digitalno na kompjuteru ali nije, kuća je realna i najviše fotografisana kuća u Poljskoj a sada vidite zašto!
dizajn zgrade
‚Korpa-zgrada‘ koja se nalazi u  Ohiu, SAD, ručno izrađena od drveta javora.
 Zgrada je zapravo službeno najveći svjetski koš sa sedam katova.
Ručke na vrhu zgrade teže čak 150 tona, a može biti i grijana tijekom hladnog vremena kako bi se spriječilo štete od leda i mraza.
novi dizajn
Ples Kuća u Pragu- Prelijepa, moderna, staklena struktura u kojoj se nalazi jedan od najboljih restorana u gradu, dizajnirali je arhitekti Vlado Milunc i Frank O’Gehry.

Zgrade koje morate vidjeti
Zgrada Capital Gate u Abu Dhabiju ne samo da izgleda nevjerovatno, ali je također rekord. 160 m (520 ft) visok neboder ima 35 katova i ima nevjerojatni 18 stupnjeva nagiba na zapadu (4 puta veći od Kosog toranja u Pisi). Zgrada je dovršena 2011. godine i u njoj se nalazi hotel s 5 zvjezdica i većeg poslovnog prostora.
dizajn-knjiznica
Zgrada oblika knjižare u Kansasu. Da bi poboljšali sliku u centru okruga i prikrili parkiralište, arhitekti su učinili knjižnicu jedinstvenom u obliku knjiga.

dizajn kuce
Zgrada-cipela za koju ne možemo reći ’najveća‘ ali jeste na popisu najšarmantnijih kuća. Sagradio je davne 1948. prodavač cipela Mahlon Haines, kada je želio koristiti kao reklamu.

Vase misljenje?