Podvodne skulpture – spas svjetskih okeana.

Podvodne skulpture su nešto novo što će vas potpuno oduševiti.

Više od 10 posto svjetskih koraljnih grebena su skoro pa uništeni. Ljudska aktivnost i nemar  bi mogla i uništiti ono što je i ostalo..

SKULPTURE

Iako koraljni grebeni pokrivaju samo oko 0,2 posto oceana, oko milion vrsta ribe, beskralješnjaka i algi se mogu naći na i okolo svjetskih grebena.

Filipini su posebni, gdje je je uništenje najviše rasprostranjeno. Oko 70 posto je poslato u potpuni zaborav.

Iako su mnogi učesnici ka uništenju bogatstva okeana, postoje oni koji žele poboljšati taj svijet kao i ovaj kipar koji nastoji da poboljša ekosustav koji je nekad napredovao ispod vode.

Jason deCaires Taylor, skulptor koji je napravio fantastičan, ekspanzivno-vizualni morski pejzaž gdje svatko tko voli da roni može da vidi prizor uživo, odlično mjesto koje oponaša uspješno koraljno stanište.

skulpture pod vodom
Podvodne skulpture

Prije no što je postao kipar, Jason seCaires je bio instruktor ronjenja. Bio je prvi koji je napravio podvodne skulpture kao što su, podvodne skulpture u parku Grenada, Zapadna Indija.

Lijepo je on to uradio, našao je način da se zabavi. Svoje strasti je usmjerio u izgradnji održivog okruženja kao i odlično mjesto za turiste za istraživanje bez narušavanja postojećih prirodnih staništa.

Pogledajte njegov rad koji je zaista impresivan.

skulpture pod vodom
Podvodne skulpture
 
skulpture
Skulpture pod vodom
Podvodne skulpture
Skulpture u vodi
Više skulptura od Jason deCaires Taylor možete pronaći OVDJE!
 
Vase misljenje?