Čovjek se izolirao od društva više od 25 godina u pustinji. Šta otkriva njegova špilja?

Nevjerovatno: Pogledajte šta čovjek otkriva u pećini u kojoj se izolirao od društva čak više od 25 godina.

Čovjek koji je pobjegao od društva i pronašao svoj mir u pećini u pustinji, sada otkriva nevjerovatan prizor unutar špilje.

Špilja
U visokoj pustinji sjevernog Meksika, zapravo možete čuti zvuk ljudske aktivnosti korištenjem alata za rezbarenje, oblikovanje podzemnih prostorija kao i skulptura dok stojite tačno iznad lokacije koju je čovjek oblikovao.

Na površini možete vidjeti mali ulaz u jednu od špilja, ulaz koji vodi u dublju i širu špilju, gdje je u posljednih 25 godina proveo i rezbario u naljepši oblik, čovjek Ra Paulette, od Meksičkih pješčenjaka pretvara u veličanstvenu podzemnu umjetnost.  Izvor: sun-gazing

 
Ra Paulette radi ovaj posao dugi niz godina uz jedinog druga, njegova psa koji ga stalno prati i uz podršku pokrovitelja i živih koji se nalaze iznad tla u okolnoj visoravni.
Kada su ga upitali da li je opsjednut kopanjem špilje, na što je odgovorio pitanjem, da li je dijete opsjednuto igrom.

 
Ra Paulette sebe ne gleda kao umjetnika, već samo kao čovjeka koji izražava svoja osjećanja na ovakakv način a ovaj veličanstveni svoj rad, vidi kao ekološki projekt koji može potaći mnoge druge da na ovakav ili sličan način izražavaju svoje emocije, istovremeno čineći savršena djela umjetnosti.

Molimo da podijelite svoju misao na ovu priču, o povučenom čovjeku s umjetničkim okom, čija predanost svom obrtu postala njegova životna svrha.

Post a Comment

Новија Старијa77