Žrtve vulkana pronađene, na tijelima znakovi agonije teške smrti.

Zamrznuti u vremenu: Žrtve vulkana pronađene, na tijelima znakovi agonije teške smrti od oblaka plina iz vulkana.

Zubi vire iz usta gipsiranog tijela, što jasno ukazuje da se protezao od bola, izbočene lobanje i kosti, izbačene čeljusti.

Žrtve vulkana koje su prošle tešku agoniju u trenutku smrti, tijela iskopana gipsirana jasno ukazuju način na koji su umrli.

Žrtve vulkana pronađene, na tijelima znakovi agonije teške smrti.
Žrtve vulkana pronađene, zakopani pepelom i kamenjem.

Ljudi Pompeja Rimskog grada su preživjeli tešku smrt  kada je oblak plina iz vulkana ovojnice iznenada naletio prilikom erupcije vulkana.
Zubi vire iz usta gipsiranog tijela, što jasno ukazuje da se protezao od bola, izbočene lobanje i kosti, izbačene čeljusti, teška agonija žrtava vulkana kada je užaren, 300C oblak spržio površine tijela u jednom potezu, ostavljajući utrobe mekahne, te ih zakopa pod pepelom i kamenjem.

Žrtve vulkana pronađene, na tijelima znakovi agonije teške smrti.
Majka i dijete žrtve vulkana Rimskog grada Pompeja

Među njima je i obitelj, žena sa djetetom koje sjedi na njoj. Blizo nje je i muškarac i još jedno dijete,staro možda dvije godine.
Iz izraza njihovih lica i njihovih tjelesnih izraza, jasno je da su uhvaćeni iznenađeni kada ih je zahvatio oblak plina.

Arheolog Giuseppe Fiorelli pronašli tijela 1863. godine i osmislio način da se otkriju i iskopaju tijela netaknuti iz svojih počivalištima u Pompejima. Znanstvenici su također otkrili životinja, uključujući  psa i svinje, ali oni neće biti izloženi u muzeju.

Žrtve vulkana pronađene, na tijelima znakovi agonije teške smrti.
Neke od žrtava Pompeja su sjedili, neki ležali kada ih  je vrući oblak plina obavio.

Životinje su obnovljene za potrebe arheologije i znanosti.
Tim znanstvenika, uključujući arheologe, inženjera, antropologa, restauratorima i radiologa, poduzima veliki projekt u Pompejima projekt kojičini antropološki i genetski profiliranje nesretnih žrtava erupcije. Znanstvenici se nadaju da bi dobili bolje razumijevanje njihovog načina života i prepoznati ih više u potpunosti. Oni će objaviti svoje nalaze i biti će u dokumentarcu od obnove društva iz Salerna.

Žrtve vulkana pronađene, na tijelima znakovi agonije teške smrti.
Pompej

Sve što niste znali o Pompeju

Pompej je bio Rimski grad iz 6. stoljeća prije Krista dok nije postao zamrznut u vremenu, konzervirani slojevi pepela koji pusti iz velike erupcije Vezuva u 1. stoljeću.
Iako Pompej početku otkriven krajem 16. stoljeća, on je ispravno iskopan tek 18. stoljeća.
Kad je iskopavanje nastavljeno, gotovo dva stoljeća kasnije, arheolozi su pronašli grad gotovo u cijelosti netaknut – kruha je i dalje bio u pećnici, tijela muškaraca, žena, djece i kućnih ljubimaca pronađeni su zamrznuti u svojim posljednjim trenucima, izrazi straha još ugraviran na njihovim licima, a ostaci jela ostao odbačen na pločnik. Ovo značajno otkriće značilo da znanstvenici mogu spojiti kakav je život bio starih Rimljana Pompeja – hranu koju su jeli, poslove koje su obavljali i kuće u kojima su živjeli..

Vase misljenje?