10 jezivih slučajnosti koje su se desile

10 jezivih slučajnosti koje su se desile u historiji.

Ovog puta donosimo listu od 10 jezivih slučajnosti koje su se desile u historiji. Slučajnosti koje su bile i ostale misteriozne i neobjasnjene.

10 jezivih slučajnosti koje su se desile
Potonuće titanika

1)  Godine 2002. sedamdesetogodišnjeg  muškaraca iz Finske ubio kamion, kada je pokušao prijeći cestu na biciklu. Dva sata kasnije, njegov identični blizanac poginuo pod tačno istim uvjetima, manje od jedan kilometar dole na istoj autocesti.

 2)  4. studenog 2008. Barack Obama pobijedio na predsjedničkim izborima. Dana 5. studenog jedna od dobitnih kombinacija u Illinois lutrije bio je 6-6-6.

3)  Južnoafrički astronom Daniel du Toit upravo završio predavanje sa zaključkom da je smrt može udariti u bilo koje vrijeme. Nakon toga, on je sjeo i ubacio u bombon u usta. Nažalost, gušio se do smrti od tog komada slatkiša.

4)  Tijekom proizvodnje Deus Ex (video igre objavljen 2000.), razvojni tim zaboravio dodati u Twin Towers (kule bliznice). U igri obrazloženo: zgrade su srušene od terorističkog napada.
  

5)  Atentat na nadvojvodu Franza Ferdinanda izazvala prvi svjetski rat.
Ustrijeljen je u automobilu koji je imao registarske pločice A III 118. rat je završio primirjem na 11-11-18, u 11 sati.

Pročitajte još nevjerovatnih slučajnosti.

6)  Godine 1838., Edgar Allan Poe objavio Doživljaji Arthura Gordona Pyma. Roman obuhvaća priču o četiri muškarca nasukana na moru nakon što je njihov brod potonuo. Očajani, muškaraci ubijaju i jedu dječaka po imenu Richard Parker.
Četrdeset i šest godina kasnije, brod koji se zove ‚ljubimac‘ pretrpio istu sudbinu. Četiri gladna preživjela muškarca ubiju da jedu dječaka čije je pravo ime je -Možete li pogoditi?
Richard Parker.

7)  Francuz Jean Marie  Dubarry pogubljen zbog ubojstva oca 13. februara 1746. Sto godina kasnije, 13. februara drugi čovjek bio pogubljen za  (patricide) ubistvo oca. Njegovo ime?
Njegovo ime je ni manje ni više nego Jean Marie Dubarry.

8)  Francuskog Barona koji se zvao Rodemire de Tarazone ubio Claude Volbonne u 1872. Dva desetljeća ranije, Barona de Tarazone otac je ubijen od strane drugog čovjeka, također po imenu Claude Volbonne.

9)  Kralj Umberto I. Italije, je večerao u restoranu u gradu Monci, 28. Juli 1900. Na njegovo iznenađenje, on je saznao da vlasnik restorana izgleda tačno kao i on, a također je imenovan Umberta. Nadalje, njihove žene imale isti naziv i restoran je otvoren na isti dan kada je kralj Umberto krunisan. Sljedećeg dana, oba Umbertosa ubijenasu iz vatrenog oružja u nepovezanim incidentima.

10 jezivih slučajnosti koje su se desile
10 jezivih slučajnosti

10)  26. Novembra 1911. trojica su osuđena za ubojstvo gospodina Edmund Berryja i odmah su ih objesili na brdu u Londonu koje se zvalo ‚Greenberry Hill‘. Imena troice osuđenih muškaraca su bila  , Green, Berry and Hill.                   
Source: https://locklip.com/

Vase misljenje?