ISIS: šokantna amputacija ruke

ISIS:  Šokantna amputacija ruke lopovu koji je ukrao biciklo.

Osumnjičeni navodno je osuđen nakon "suđenja 'na Islamskom državnom sudu te je šokantna amputacija ruke izvršena pred gomilom posmatrača uključujući i djece.

Militanti koji se bore za islamske države su izdali strašne slike navodnog lopova kako su mu ruku odrezali u najnovijem iskrivljenim prikazom pravde.

ISIS: šokantna  amputacija ruke
Pripreme i alati za amputaciju  ruke 
Fotografije pokazuju dva maskirana 'kirurga' koji raspakiraju aktovku koja sadrži ,zavoje, rukavice, mesarski nož i radnom pločom ispred gomile posmatrača
Osumnjičeni 'navodno' osuđen za krađu motocikla doveden sa povezom na licu gdje ga primakli na stol pa stavili ruku na njega koja je napumpana sterilizacijom u obliku tekućine koja bi mu pomogla za prevenciju od infekcije nakon amputacije ruke.
Prije izricanja presude, slike pokazuju mnoštvo promatrača, uključujući i malu djecu kako se okupljaju oko stola dok borac pojavljuje i čita optužbe.
ISIS: šokantna  amputacija ruke
čitanje optučbe
To je najnovija u nizu mučna amputacija koju obavljaju ISIS u Iraku i Siriji u posljednjih nekoliko sedmica.
Fotografije, kao i prethodne, slagali su se pro-ISIS korisnicima društvenih medija, koji koriste arapsko dijeljenje datoteka web Nasher  za razmjenu ​​slike najnovijih zločina te terorističke skupine.

ISIS: šokantna  amputacija ruke
Ranija imputacija: ruka se pumpa drogom i zamotava uskim zavojima kako bi  umanjili agoniju i smanjili količinu krvi koja teče iz otvorene rane
Muške ruke se pumpaju pune droge i zamotane u uskim zavojima kako bi  umanjili agoniju i smanjili količinu krvi koja teče iz otvorene rane
ISIS: šokantna  amputacija ruke
Doziranje sterilnom tekućinom za prevenciju infekcije nakon amputacije
ISIS: šokantna  amputacija ruke
Odrezivanje ruke sa mesarskim nožem
Nakon što su mu  ruku odrezali, žrtva  prima medicinsku pomoć kako bi se osiguralo da rana ne postane zaražena.
ISIS: šokantna  amputacija ruke
medicinska pomoć nakon amputacije kako bi se osiguralo da rana ne postane zaražena.
Islamske države Kazneni zakon također navodi da ako je netko proglašen krivim za razbojništva i krađe da će im se amputirati desna ruka i njihova lijeva noga.
Ova strašna kazna je učinjena tako da svaki član javnosti može identificirati žrtve prošlosti kriminala.
Šibanje je još jedna uobičajena kazna koja se sprovodi u islamskoj državi.

Post a Comment

Новија Старијa77