Masovna egzekucija mačaka u Vietnamu

Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu: Ljubitelji zivotinja se pitaju kako je ovo moguce?!

Hiljade mačaka je zdrobljeno s kiper kamionom s ciljem da se spriječi 'širenje bolesti' a  masovna egzekucija se desila odmah poslije pronalaska mačaka koje su trebale biti servirane po restoranima kao glavna poslastica.

Oko tri tone mačaka pretrpanim jedne preko druge u kavezima zaplijenjeno je u glavnom gradu Hanoi proslog utorka da se proda po restoranima.

Mačke
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu   
Prestravljene zivotinje a mnoge od njih su i ukradeni kucni ljubimci prokrijumčarena je iz Kine u vijetnamskom glavnom gradu gdje je mačka meso se zove "Mali Tigar" i jede kao poslastica. Neki su umrli u svojim kavezima u tranzitu.
Kucni ljubimci macke
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu  
mačke
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu  
Slike mačke naguranih u žalosno malim kavezima izazvala je val ponude od regionalnih i međunarodnih skupina za dobrobit životinja za liječenje i pronaći domove za preživjelim mačaka.
No,prije no sto je stigla navala iz regiona,zdrobili su mačke a neke od njih prezivjele, polomljenog tijela zgrnute su zemljom kako bi sprijecila se pojava zaraze.

Nakon što su ubili sve mačke, Le Duc Chinh iz Azije savez zaštita životinja, rekao je: "Bio sam zaprepašten i pitao ih [vlastima] zašto se to učinilo  mačkama koje su preživljavale.
masovna egzekucija macaka
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu  
zivotinje
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu  
'Razlozi unistenja macaka jesu zbog nepostojeceg zdravstvenog certifikata te zbog opasnosti od širenja bolesti poput bjesnoće i kolere ne može biti pod prevelikim stresom, čak i ako se prihvati okrutnost uključeni u trgovini.

Vlada Tajlanda je nedavno uvela zakon o zabrani ubijanja životinja za hranu koja se ne smatra stoka i nadamo se ostali narodi u Aziji će slijediti njihov primjer.
Source: dailymail

Post a Comment

Новија Старијa77