Google play apps je suočen sa novim Malvare virusom

Google play apps je suočen sa novim Malvare virusom. (Novi advare ugrožava milione downloadsa) Oprez!!! Porucuju sigurnosne tvrtke Avast.

Sigurnosne tvrtke Avast dosla je do otkrica novog oblika malware softvera na Google Play trgovini. Upozoravaju korisnike da kada se ukljuce na svoje Android smartphone da obrate paznju koji se prikazuje kao prerusena ‚poruka upozorenja‘ ili preusmjeravanje na druge stranice.

Sta je Advare ili Malvare
Malware 
Veci je problem u tome sto je taj malware otkriven tek nakon milionske instalacije kao sto je naprimjer kartaska igra ‚Durak‘ koja prema podacima usluge Google Play broji do 10 milijuna instalacija.

Avast istraživač Filip Chytry,  istekao je da je o ovome prvo saznao na avast forumu i da nije u pocetku mislio nista opasno. Kada je detaljno proucio, saznao je da aplikacije kojima je pogodjena ova vrsta virusa zapravo ima veliku ciljanu publiku.
Prema podacima aplikacije su dostupne zemljema gdje se koristi engleski jezik ali i drugim jezicima.

 

google play aplikacije
Google play trgovina

Pored kartaske igre i druge su aplikacije pogodjene kao sto je i IQ test a sve aplikacije od razlicitih developera. Skoro svaka ima isti zlonamjerni softver instaliran. 

Avast porucuje da su trenutno tri analizirane aplikacije ali da istražuju i vise.
To znaci da Advare broj instalacija bi mogao i biti veci nego sto se procjenjuje.

 Pogledajte video kako to izgleda Android smartphone zarazen sa malware.Ovaj Malware je poprilicno ‚pametan‘, prilikom instalacije miruje neko vrijeme. Čeka nekoliko dana da bi tek onda poceo ispaljivati reklame a neki cak i tek poslije 30 dana a onda korisnici smartphona nebi znali zasto ovako njihov telefon luduje.

Avas je izvijestio da sarađuju sa antivirusnim kampanjama koja radi na preusmjeravanjima kao i to da cekaju odgovor od googla jer koristeci google play store za  lansiraranje  malware je kršenje Google uvjeta pružanja usluge.

Eto, ako ste se pitali sta vam je Android tako iznenada prolupao, sad znate zasto!

 
..
Vase misljenje?