Bizarna uginula zivotinja pronadjena u Chile

Bizarna uginula zivotinja pronadjena u Chile koju je pronasao poljoprivredni radnik.

Isprva kada su nasli ostatke pomislili su da se radi o ostacima od mrtvog šišmiša no kada su bolje uvidjeli ostatke uvjerili se da se radi o  'Chupacabra'  mitska bića poznata kao lovci na koze jer se radi o zivotinjama koja vreba koze i sišu krv.

Chupacabras
Prevedeno na spanjolski 'koji piju krv kozama' Chupacabras

Farmer Javier je doruckovao sa prijateljima kada je njegov poljoprivredni radnik utrcao uplasen i rekao da je nasao čudna tijela mrtve zivotinje na periferiji gradića Monte Patria u istočnoj središnjoj čileanske pokrajine Limari.

Kada su odjurili do podruma,na prvi pogled na balama sijena tijela kad su vidjeli pomislili su da se radi o šišmišu ali kad su bolje uocili da su im glave prevelike i to je netipicno za šišmiša.

Šta je Chupacabras?

Prevedeno na spanjolski 'koji piju krv kozama' Chupacabras su gmazovi poput mitskih bića sa ljuskavom kožom  ljuskave zeleno-sive boje i iglamai perom koja prekrivaju niz ledja.

Šta je Chupacabras?
Ovo nije prvi slucaj koji se desio na ovom prostoru,zalili su se farmeri da su nalazili mrtve koze kojima je krv isisana a da za to naucnici nisu imali objasnjenja

Poljoprivrednici u lokalnom području su sada zabrinuti za sigurnost svoje stoke,I sada nalaz je izazvao strah među ostalim poljoprivrednicima u okolnom području.

Njihova egzistencija je izgradjena  na kozijoj poljoprivredi,postoji mnogo stada koza tamo.
Iako do sad samo su napadi na koze ,stanovnici se boje i za njihocu djecu.

Noviji Stariji