Zatvorenici natjerani da stoje satima na slomljenim nogama

Zatvorenici natjerani da stoje na slomljenim nogama otkriva Američki Guantanamo. U izvjestaju sa oko 499-stranica otkriva strahote u američkoj pomorskoj bazi na Kubi.

Jedna od zloglasnih lokacija nalazi se u Afganistanu, poznata kao ‚black sites‚ među Amerikancima i ‚mracna tamnica‘ bivših zarobljenika.
Otvoren 2002. godine ovaj zatvor – tamnica je užasno mjesto bilo za mnoge nedužne ljude..
Kako izvjestaj govori da je tamnicu vodio mlađi časnik bez relevantnog iskustva i koji je imao puno  „problema“ u svojoj karijeri  i prošlosti koji su bili dovoljno veliki da se diskvalificira iz CIA-e.

mucenje zatvorenika
Drzili su ih budnim i do 180 sati mucili ih nedostatkom sna.

Bez odjece na sebi potpuno goli vezani lancima  za pod

Bez odjece na sebi potpuno goli vezani lancima  za pod. Jedan od zatvorenika umro je od hipotermije a drugi zatvorenici s polomljenim nogama natjerani da stoje satima.
Drzili su ih budnim i do 180 sati mucili ih nedostatkom sna.
Za hranjenje i hidrataciju koristili bi rektalne cijevi kao instrumente za mucenje.
Ukoliko bi zatvorenik odbio da jede kaznjavali su ga hranjenjem kroz nosne cijevi ili provlacili britvom kroz grlo, desavala su se utapanja ,povracanje i grcevi.
CIA lica su prijetili da će nauditi pritvorenicima djece, seksualno zlostavljati njihove majke pa cak i zaklati.

‚Nećete izaći živi, ne možemo dopustiti da svijet saznati što smo učinili od vas’…


Zarobljenici su ispitivani pod prisilom da priznaju dali imaju veze sa teroristickim napadom a mnoge od njih poslije mucenja se saznalo da nemaju veze te su pusteni na slobodu.

Torture koje su zatvorenici prozivljavali ostavilo je  na  mnoge zatočenike simptome mentalne bolesti, uključujući halucinacije, paranoja, konvulzije, pa čak i samoubojstva.

Vase misljenje?