NASA objavila nevjerovatne slike.

NASA objavila nevjerovatne slike. Ove satelitske slike i animacije otkrivaju sve.

Slike su pušteni na proslavu petnaest godina Nasa’inog satelitnog  promatranja zemlje. 

Satelit ‚Terra‘ koji je lansiran 1999. godine jos uvijek radi prikupljanjem dragocijenih podataka o zemljine okean i kopnene atmosfere.
Uzimajući punu fotografiju Zemlje iz svemira godine 1972. posada Apolla 17 su odnijeli kameru na Mjesec kako bi bili dovoljno daleko da bi cijeli sferu imali u pogledu.
  

Satelit 'Terra'


 2002. God. NASA-ini znanstvenici spajaju trake novim podacima, u prirodnoj boji. Prikupili više od četiri mjeseca od umjerene rezolucije spektroradiometra ili MODIS, instrumenta brodu Terra. Dodali su sloj oblaka stvoriti ovaj složeni Blue Marble koji je postao jedan od najlegendarnijih slika zelmlje novog stoljeća, kada je Apple ga odabrali kao svoju zadanu pozadinu za iPhone u 2007. verziju MODIS Blue Marble se sada koristi kao temeljni sloj u mnogih vizualinih NASA znanstvenih podataka.

„U vrijeme kada je naš planet prolazi kroz kritično važne promjene, ovaj globalni pogled nudi ne samo fantastične slike, nego i životno važne informacije o tome kako se Zemlja mijenja.“

Planinski masiv proteze se do kralježnice antarktičkog poluotoka, a led ga oblozio s obje strane. Tijekom razdoblja od nekoliko mjeseci, MODIS instrument na Terra primijetio jedan od tih ledenih polica se srusio i nestao.

Ozonski omotač, visoko u atmosferi, djeluje poput kreme za sunčanje za Zemlju, štiteći sve živo na površini od sunca. Satelitska mjerenja ozona u stratosferi su bitni za praćenje sezonske pojave ozonske rupe iznad Antarktika. Nastavak mjerenja započeo NOAA satelit. Ozon praćenje instrumentima na Aura satelita je svjedočio o stabilizaciji i najranijim znakovima skupljanja koji signaliziraju rupu u ozonskom je na putu oporavka.

Pogledajte samo neke od tih slika …      (klikom na sliku radi uvecanja)

 

Ozonski omotač

 

 

 

 

Vase misljenje?