Opasni gradovi, izbjegavajte ova mjesta.

Ukoliko planirate putovanje ove godine, izbacite ove gradove  (osim ako zaista volite opasnost). Opasni gradovi.


Putovanje oko svijeta je sjajan način da provedete svoj ​​godišnji odmor, ali nisu svi gradovi  sigurni. Iako svaki veliki grad ima svoje probleme, neki su malo problematičniji od drugih. Prema istraživanju objavljenom od strane građana vijeća za opće sigurnosti i kazneno pravosuđe, privatna organizacija i dijela udruga meksičkih poslodavaca, postoji 10 najopasnijih gradova u svijetu. Rangiranje se temelji na službenim statistikama zločina koje jedinice lokalne samouprave. Bliskoistočni gradovi nisu bili uključeni u izvješće, kao što New York Daily News izjavljuje.

 San Pedro Sula, Honduras

 

Slike Meksiko city
David Amsler
Već drugu godinu za redom, grad San Pedro Sula je imao svjetsku najveću stopu ubojstava, nadmašivši Meksiko Ciudad Juarez. Bio je na vrhu popisa najopasnijih gradova na svijetu po drugi put sa stopom od 169 namjernih ubojstava na 100.000 stanovnika.  U prosjeku za više od 3 ubojstava dnevno.
                                      Acapulco, Meksiko
Acapulco Fotos

 

Karteli su problem u cijelom Meksiku, a sve se pogoršava u posljednjih deset godina. Veliki broj mrtvih tijela su česta pojava u ovom lučkom gradu, nekada su bile popularne plaze ali sad zbog opasnosti nije vise tako.

 

Maceio Brazil

Brazil, slike

 

Brazil ima nevjerojatnih 14 svjetskih najnasilnijih gradova. Maceió je glavni grad države Alagoas i broji oko 135 ubojstava na 100.000 stanovnika godišnje.Grad je daleko najopasniji u zemlji, prelazi  čak Rio de Janeira. Brazil može ugostiti veliki dio amazonske prašume, ali njezini su naseljena područja nisu mjesta u kojem se želite družiti.

 

Novo Laredo Meksiko

 

Gradovi Meksika
Benjamín Fuentes
Novo Laredo je pogranični grad poznat po svom ledenom ratu. Iako je rizik od kriminala u Nuevo Laredo je najveći noću, zločine kao što su otmica, kradja auta i pljačka također može se dogoditi u svako doba dana. Od 2006, 60.000 ljudi ubijeno je u nasilju droga, prema objavljenim izvještajima. Ako ćete posjetiti Nuevo Laredo, budite sigurni da se držite poznatih i dobro naseljenih ruta i ne putujte noću.

 

Cali, Kolumbija
Drzava Kolumbija

 

Mnogi od gradova na ovom popisu nalaze se u Latinskoj Americi i to s dobrim razlogom. Kartela nasilje obiluje mnogim od ovih gradova i Cali, Kolumbija nije iznimka. S gotovo 80 ubojstava, to nije vrlo sigurno mjesto za život. Kolumbija nikada nije imao veliki ugled i to je malo vjerojatno da će uskoro postati turistička destinacija u bilo koje vrijeme.

 

Torreón, Meksiko

Meksiko slike

 

Iako Torreón je jedan od Meksika najvažnijih industrijskih i gospodarskih središta, to je također jedan od najopasnijih gradova na svijetu.Organiziranog kriminala i trgovine drogom idrugog kriminala i nasilja, ovaj meksički grad još uvijek ima jednu od najviših stopa ubojstava.

 

Distrito Središnja Honduras

 

Iako nije veliki grad, nije imun na nasilje, Distrito Središnja je nadmašio uobičajenu količinu nasilja. Tu je jedna od najviših stopa ubojstava diljem svijeta. Prisutne su opasnosti kao ekstremno siromaštvo, državne korupcije i teška mafija. Distrikt Središnji je zapravo tri grada uklopljena u jedan.Visoka razina nasilja odvraća sve, ali najviše odvraca turiste.

 

Vase misljenje?