Otkriveno: NASA krila bitne dokaze. Prešli na islam.

Naucnici koji su istrazivanjem presli na islam. Otkriveno: NASA krila bitne dokaze.

Dokazali  su da su kosmičke zrake puno opasnije po atmosferski omotač od nuklearnih zraka. Također je otkriveno da je njih nemoguće proći svemirskim letjelicama, jer spale sve što dotaknu, osim kroz jedan jedini prozor u omotaču kojeg su otkrili astronomi i dali mu ime ”Van Allen”.

NASA Fotos

James M. Karner, ‘NASA’ znanstvenik kada je dosao do novih saznanja,  shvatio je da se upravo taj ‘prozor’ spominje  u Islamskoj knjizi  Kur’anu, u ajetu: ”Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali, opet bi oni, zacijelo, rekli: ‘Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!”’ (El-Hidžr, 14.-15.)
Naime, nauka je dokazala da se tokom noci obrusi na zemlju izmedju 10.000-20.000 zvijezda padalica osim u noci Lejletul-Kadr.(u mjesecu ramazanu).  ‘NASA’ je potvrdila da u toj noci ne spadaju nikakve zrake niti ima zvijezda padalica sto navodi i Kur'anski ajet .  ‘Sigurnost je u njoj sve dok zora ne svane’ (El-Kadr,5.).
Lejletul-Kadr potvrđuje i sunet Muhammeda, s.a.v.s., i njegove riječi: ”Noć Lejletul-Kadr je vedra i svjetla, u njoj nema ni vreline ni hladnoće, u njoj se ne dešava gađanje zvijezdama (nema zvijezda padalica), to jutro Sunce izađe bez uobičajenih jakih zraka, kao da je ono ovalna posuda, kao da je ono svjetli Mjesec.”
Poznato je da nije prvi put da nauka nesto potvrdjiva navode iz islamske knjige Kur'an-a i da je dosta naucnika preslo na islam.   James M. Karner  je nakon ovih saznanja presao na islam i potpuno se posvetio novim istrazivanjima vezano za islam i nauku.

Kosmos slike: tokom noci obrusi na zemlju izmedju 10.000-20.000 zvijezda padalica osim u noci Lejletul-Kadr.(u mjesecu ramazanu)


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *